Hjemmelavet yoghurt i termostatstyret vandbad

Hvorfor din tarmflora er vigtig for dit helbred – og hvordan man får den rette tarmflora

This post is available in: Dansk

Share this page:

– Om hvordan man selv laver Dr. William Davis’ særligt sunde yoghurter

Dr. William Davis opdagede vigtigheden af at have den rette tarmflora

[25.12.2023: Vigtig tilføjelse: Dr. William Davis anbefaler at man indtager ca. 100 gram af hans yoghurt per dag, dvs. ca. 3,2 gram mælkeprotein. Baggrunden for det er at man helst ikke skal have mere end 5 gram mælkeprotein per dag. Dvs. at så skal man helst ikke have andre mælkeprodukter den dag…!]

Jeg har set en kort video med Dr. William Davis (kopi af videoen her), hvor han kort og klart forklarer at medicinalindustrien og det såkaldte sundhedsvæsen (i USA, men også her i Danmark) ikke arbejder for befolkningens interesser – altså vores helbred. Tværtimod lever medicinalindustrien og “sundhedsvæsenet” af at gøre os syge og sørge for at vi bliver ved med at være syge…

Så Dr. William Davis besluttede at han i stedet ville arbejde for at gøre os sundere og mindre syge.

Noget af det første han fandt ud af var at vores kost var meget vigtig for om vi vil få et langt liv med et godt helbred eller et kortere liv med masser af sygdomme og problemer. Derfor skrev han en række bøger over temaet Wheat Belly. (‘Hvede vom’.)

Da han dykkede lidt dybere ned i emnet fandt han ud af at det er endnu vigtigere hvilke bakterier vi har i vores tarmsystem. Det blev til bogen Super Gut. (‘Super tarm’.) Han fandt ud af at en relativ billig og effektiv måde at få masser af de rigtige bakterier var at lave hjemmelavet yoghurt med bakterierne. Du kan finde en liste over de vigtigste bakterier og hvordan du selv kan lave yoghurter med dem på hans website her: Probiotic Yogurt Recipes.

Den umiddelbart vigtigste bakterie er en særlig variant af Lactobacillus Reuteri, så den er jeg startet med. Vær dog opmærksom på at Dr. William Davis skriver:

If you are an actively menstruating or pregnant female, we recommend that you not consume this high bacterial count yogurt but make the L. Reuteri mixed culture yogurt from the recipe … that yields lower bacterial counts.

Opskriften på L. Reuteri yoghurt

Dansk oversættelse af opskriften på den vigtigste Dr. William Davis yoghurt med L. Reuteri bakterien:

Glasskål eller lign., som er stor nok til at røre godt rundt i mælken. Den skal være meget ren, helst skoldet, for at dræbe (andre) bakterier. Det samme gælder de øvrige remedier, som f.eks. et piskeris, og de beholdere hvori mælken skal udvikle sig til yoghurt.

30 ml prebiotiske fibre (per liter mælk eller fløde), f.eks. Inulin. (Den billigste jeg har fundet er hos bulk.com.) Kartoffelstivelse kan måske bruges, men en youtube video siger at det lægger sig på bunden af yoghurten.

1 liter sødmælk eller helst noget som er federe. Dr. William Davis anbefaler en blanding af mælk og fløde med 10-18% fedt. Jeg blander 1 liter sødmælk og 1/4 liter piskefløde – det bliver ca. 10,4% fedt. Min erfaring er at hvis der er mindre fedt bliver yoghurten lidt tynd og grynet. Dr. William Davis tilhører den ‘skole’, som mener at kulhydrater er det usunde, som gør os fede, og at fedt generelt er en god ting. Bortset fra at der jo er stor forskel på hvor sunde forskellige typer fedt og olie er. Jeg har tidligere videresendt en række emails fra Anders Heerfordt om dette. Det er vigtigt at vælge en god mælk/fløde! Jeg har gode erfaringer med økologisk sødmælk og piskefløde fra Thise, fra COOP 365. [22.12.2023: Nu har jeg testet øko sødmælk fra Løgismose igen, dog med Thise piskefløde i stedet for Løgismose piskefløde, og denne gang blev det til yoghurt. Så enten er det kun Løgismose piskefløde som slår sunde bakterier ihjel, eller også er det kun engang imellem at deres produkter er ‘giftige’ for L. Reuteri.] (Man kan også bruge andre ting, f.eks. kokosmælk, men det kræver en del ekstra ingredienser mv. – se Dr. William Davis’ Probiotic Yogurt Recipes.)

Bakteriekulturen: Første gang: 10 tabletter BioGaia Gastrus (per liter mælk eller fløde), som knuses til pulver. (En tablet indeholder mindst 200 million levende L. reuteri.) Købes f.eks. på Amazon i Tyskland. Det fås vist ikke i Danmark, selvom BioGaia er et svensk firma. Anden gang: 30 ml yoghurt fra den forrige produktion (per liter mælk eller fløde). Jeg prøvede at bruge dobbelt så meget ’podningsyoghurt’. Det synes jeg ikke det blev bedre af. Det blev mere syrligt. (I Danmark kan man få L. Reuteri bakterier i Semper Dråber (også fra BioGaia), men det dur ikke. Jeg har prøvet. Jeg tror bakterierne ligger i olie, som forhindrer dem i at komme i kontakt med mælken.)

En metode til at holde temperaturen på ca. 37,5 grader Celsius i 36 timer. Hvis jeg husker det, rører jeg rundt i mælken/yoghurten 2 gange dagligt. (Du skal helst bruge en form for termostatstyret vandbad. Man kan få dedikerede yoghurt-maskiner, men de kan tit IKKE gå ned på 37 grader, og nogle slukker efter max. 12 timer, fordi 36 timer er lidt usædvanligt. Jeg har derfor købt en såkaldt Sous Vide på DBA.dk til 2-300 kr. Dens temperatur-interval er fra stuetemperatur til 100 grader. Spørg altid om maskinens temperatur-interval, hvor længe den kan køre uden at slukke og om den har en motor der står og larmer… (Nogen af Dr. William Davis’ opskrifter kører i op til 48 timer.) Hvis penge ikke er et problem, kan du også købe en Instant Pot eller en Crock Pot. Så har du samtidig en trykkoger. Men de er lidt mindre end Sous Vide-er. Hvis man er meget heldig eller dygtig kan man måske sætte sin ovn på en meget lav temperatur, og tjekke temperaturen med et termometer.)

– Derudover skal man bruge et piskeris til at opløse Inulin (og bakterie-pulver) i mælken.

Resultat: En tyk relativt syrlig yoghurt med masser af supersunde bakterier.

Se desuden Dr. William Davis’ L. Reuteri opskrift.

Opskriften bliver også forklaret i detaljer her: New improved L Reuteri yogurt method. Og i en række youtube videoer, f.eks. 🤍Homemade L. Reuteri **MAGIC** Yogurt #InstantPot #Recipe #SIBO.

Hvordan JEG nyder min yoghurt

  1. Lidt frosne bær (f.eks. blåbær) og lidt kogende vand.
  2. Ca. 1,5 dl L. Reuteri yoghurt.
  3. Min personlige Müsli.
  4. 600 mg C-vitamin-pulver (fra Natur-Drogeriet).
  5. (Max.) 4 g vegansk kollagen pulver (fra bulk.com).

Om 1: De fleste “blåbær” i supermarkederne er uægte. Hvis man skærer dem igennem, ligner de lidt en vindrue indeni. Ægte blåbær ligner mere et solbær indeni – altså en ‘blækklat’. 🙂 De fås frosne som “økologiske vilde nordiske blåbær” i Rema 1000.

Om 3: I min müsli har jeg tilsat kanel, græskarkerner (vigtigt for mænds prostata), sesamfrø, solsikkekerner mv.

Om 5: Ifølge den forskning som Dr. William Davis refererer til, øger L. Reuteri bakterien bl.a. mængden af kollagen i huden, så vi får færre rynker, så det vil jeg gerne hjælpe lidt på vej. 🙂 Vegansk kollagen fra bulk.com er den eneste ikke-animalske kollagen jeg har set. Til gengæld er den ekstremt sød, hvilket rigeligt kompenserer for at yoghurten er lidt sur. Men sødemidlet er Stevia, hvilket skulle være rimeligt sundt, uden diabetes effekt.

BioGaia kan ikke lide at vi bruger deres bakterier til at lave yoghurt…

Det er bemærkelsesværdigt at BioGaia fraråder at man bruger deres L. reuteri mælkesyre bakterier til at lave yoghurt. Personligt tror jeg blot at de er sure over at når man selv får bakterierne til at formere sig i mælk eller fløde, så skal man kun købe deres bakterier 1 gang, og ikke hver måned…:

Is it possible to make yoghurt by adding BioGaia’s probiotic L. reuteri strains to milk?

It cannot be recommended to use BioGaia’s probiotic L. reuteri strains for yoghurt production. The BioGaia L. reuteri strains are probiotic bacteria of human origin that thrives in the human GI tract and exerts its effect there. It does not produce the right compounds that turn milk into yoghurt. They do not multiply properly and do not give texture or flavor to the product when fermented in any type of food.

BioGaia cannot take responsibility for the safety of “yoghurt products” produced at home with our probiotic strains.

Email fra Anders Heerfordt om Dr. William Davis og hans forskning:

Nyt perspektiv på hvordan man selv forebygger kroniske sygdomme

Hjertekirurgen og forskeren William Davis  har udgivet en ny bog “Super Gut: A Four-Week Plan to Reprogram Your Microbiome, Restore Health, and Lose Weight”.
(https://www.amazon.com/s?k=super+gut+william+davis&crid=P9PEHKXF8EW0&sprefix=super+gut%2Caps%2C216&ref=nb_sb_ss_ts-doa-p_2_9)
Davis levede af at lave bypass operationer og andre hjerteoperationer. I modsætning til andre læger der er tilfredse med at skovle penge ind, så interesserede Davis sig for patienternes vel og for forebyggelse. Han fulgte en gruppe patienter der omhyggeligt overholdt alle de gængse regler for forebyggelse, dvs kolesterolsænkende medicin, motion, en fedtfattig kost og ingen mættede fedtsyrer Disse patienters åreforkalkning forværredes præcis lige så hurtigt, som en kontrolgruppe, der ikke fulgte reglerne. Så de gængse regler til forebyggelse havde ingen effekt.
Han begyndte at eksperimentere med kostændringer og kosttilskud.

Han lagde mærke til at de patienter der døde af hjerteanfald havde normale kolesteroltal, men forhøjet LDL-kolesterol. Kolesterol var altså ikke årsag til hjertesygdomme. Han fandt noget forskning der viste at forhøjet LDL-kolesterol forårsages af kornprodukter og sukker.
Han fik en gruppe patienter til at eliminere kornprodukter og sukker totalt fra deres kost. Deres LDL-kolesterol faldt nærmest til nul. Nogle af dem rapporterede at deres sukkersyge forsvandt. Nogle af dem rapporterede at de tabte sig voldsomt, fx 30 kg.
Han vidste nu at han havde fat i noget gavnligt.
Han fik en gruppe patienter til at tage store mængder vitamin D3. Det stoppede effektivt forværringen af deres åreforkalkning. Faktisk begyndte åreforkalkningen at forsvinde hos mange patienter. Han målte åreforkalkningen hos patienterne med hjerte-CT-scaninger. Det var tydeligt at åreforkalkningen langsomt forsvandt.

Han udgav i 2014 bestselleren “Wheat Belly: Lose the Wheat, Lose the Weight, and Find Your Path Back to Health” om hvordan man kunne forbedre sin sundhed voldsomt ved totalt at eliminere hvede, kornprodukter og sukker fra kosten. Han fik tusinder af ivrige disciple som dannede en diskussionsgruppe på nettet. Der var disciple som forbedrede deres helbred, men ikke fik løst alle deres problemer helt, og gruppen lavede mange eksperimenter for at finde løsninger på hårdnakkede helbredsproblemer. Mange medlemmer havde gode ideer. Efterhånden udviklede Davis og hans gruppe en dybere forståelse for sundhedsproblemerne og en opskrift der i de fleste tilfælde fuldstændigt løste de fleste af sundhedsproblemerne.

Synspunktet ændrede sig fra ideen at nøglen var at giftstoffer (fx gluten i hvede) skulle elimineres, til at nøglen var tarmen og tarmfloraen skulle normaliseres. Korn og sukker virkede primært på tarmen og på tarmfloraen og tarmbakterierne fremkaldte så fx allergier.
Gruppen opdagede at tarm og tarmflora har en stor betydning for alle kroniske sygdomme. En normalisering af tarm og tarmflora får mange kroniske sygdomme til at forsvinde fuldstændigt, mange andre forbedres meget ved en normalisering. Lægernes normale behandling af kroniske sygdomme er som regel meget mangelfuld eller helt forfejlet, fordi de blot følger medicinalindustriens anvisninger og ikke tænker på tarmfloraen.
Sygdomstilstande som er tegn på en syg tarmflora:

Diabetes type 2
Prædiabetes
Fedme
Forhøjet blodtryk
Forhøjet kolesterol
Åreforkalkning
Rosacea
Psoriasis
Søvnproblemer
Rastløse ben (Restless leg syndrome)
Irritabel tyktarm (Irritable Bowel Syndrome)
Chron’s sygdom
Blødende tyktarmsbetændelse (colitis ulcerosa)
Cøliaki (celiac disease)
depression
diverticulitis
tarmkræft (colon cancer)
Alzheimer
Parkinson
Multiple sclerosis
fedtlever
Fødevareoverfølsomheder
Allergier
Svampeangreb i huden.

Disse sygdomstilstande kan typisk kureres eller deres udvikling kan standses ved en normalisering af tarmfloraen.
Derfor er det uansvarligt når langt de fleste læger ikke orienterer sig om tarmfloraen og ikke gør sig anstrengelser for at normalisere den.
Forekomsten af en eller flere af ovennævnte sygdomstilstande er ofte tilstrækkeligt til at diagnosticere en forstyrrelse af tarmfloraen.
Der er forskellige prøver som også kan diagnosticere en forstyrrelse. Fx påvisning af hydrogen og methan i udåndingsluften. Påvisning af Zonulin i blod eller urin. DNA-analyse af afføringen kan påvise at der mangler nogle nødvendige bakterie-arter, og at der forekommer nogle uønskede bakteriearter (fx Salmonella). Påvisning af LPS (lipopolysaccharider) i blodet. Osv osv.

Forskning har først i de sidste årtier kortlagt hvilke bakterie-arter der er nødvendige, hvilke der er gavnlige, og hvilke der er uønskede.
Læger og landmænd har med antibiotika udryddet nogle tarmbakterier.
Patienterne mangler ofte bakterie-arter som Akkermansia, Lactobacillus reuteri og Lactobacillus gasseri. Disse bakterier finder man sjældent i apotekernes bakterie-piller. Apotekernes bakterie-piller er forældede og har som regel minimal effekt. De har de forkerte bakterie-arter.

En normalisering af tarmfloraen kan begynde med eliminering af skadelige vaner, som indtagelse af skadelige lægemidler (mavesyrehæmmende stoffer, smertestillende piller som Ibuprofen, bredspektret antibiotika), skadelige fødevarer (fx med penicillin-rester). Hvis man har påvist enkelte skadelige tarmbakterier hos patienten, så bekæmper man dem med målrettet antibiotika (ikke bredspektret). Derefter får patienten tilskud af de manglende tarmbakterie-arter. Så derefter får patienten kosttilskud, som tarmbakterierne elsker og som får dem til at formere sig, fx opløselige fibre (findes mest i grøntsager som løg og porrer), polyphenoler (fx kanel og gurkemeje, olivenolie), vitamin D3, omega-3 olier (fiskeolie), mm.

Patienter der får normaliseret deres tarmflora rapporterer at deres kroniske sygdomstilstande forsvinder, deres vægt normaliseres, deres søvn bliver meget god, med livlige drømme, deres sind bliver gladere og mere udadvendt. De bliver mere sociale, og optager spontant kontakt til fremmede. Mørke tanker (som fx depression og selvmordstanker) forsvinder.
Udgifterne til en normalisering af tarmfloraen er begrænsede, og udbyttet næsten ubegrænset.
Der er mange af Davis’ disciple som udgiver videoer på Youtube, hvor de fortæller om deres positive oplevelser, og om hvordan de dyrker yoghurt med usædvanlige bakterier. Hjemmelavet yoghurt med specielle bakterier som Lactobacillus reuteri og Lactobacillus gasseri er nemlig et hovedpunkt i Davis’ program.
Supermarkedets yoghurt har som regel et minimalt bakterie-indhold, og bakterierne er de forkerte typer. Supermarkedets yoghurt har kun en lille effekt på helbredet.
Lactobacillus reuteri kan købes fra det svenske firma Biogaia. Lactobacillus gasseri kan man fx købe fra firmaet Swanson.
Akkermansia kan man købe fra firmaet Pendulum.

Lad os håbe at mange vil følge Davis’ anvisninger og få et stort udbytte.

best regards, Anders Heerfordt

Jeg spurgte Anders om man kan bruge gærede grøntsager i stedet, hvortil han svarede:

Sauerkraut og kimchi er normalt lavet med de forkerte bakterier, men har dog en positiv virkning, fordi de anvendte bakterier udskiller hormonlignende stoffer, som bl.a. kan hæmme mange skadelige bakteriers vækst.

Lactobacillus Gasseri BNR17 og personlige råd fra Dr. William Davis

En anden vigtig bakterie som Dr. William Davis anbefaler at lave yoghurt af er Lactobacillus Gasseri BNR17. Den har jeg endnu ikke prøvet. Den var udsolgt i Sydkorea og på Amazon.com. Jeg skrev til Dr. William Davis, som anbefalede at bruge Dr. Mercola’s Biothin® Probiotic. Derudover fandt jeg L. Gasseri BNR17 via et link på AceBiome i Sydkorea. Men de er noget dyrere end Mercola’s.

Dr. William Davis har i øvrigt et forum man kan abonnere på, hvis man vil betale for at kunne stille mere personlige spørgsmål om sygdom og sundhed.

Hvorfor skal yoghurten fermentere i 36 timer (og ikke 5-10 timer)?

Der er ikke 100% enighed om hvorvidt det kræver 36 timer at nå det maksimale antal bakterier i yoghurten.

Jeg fandt en kommentar som henviser til forskning som hævder at L. Reuteri allerede når det maksimale antal bakterier efter 7-9 timer. Derefter har de spist næringen og formerer sig ikke yderligere. Jeg sendte kommentaren til Anders Heerfordt, som har læst Dr. William Davis’ bog Super Gut. Han har følgende kommentar til det:

Dr. William Davis har et laboratorium hvor han måler antallet af levedygtige bakterier. Ud fra målingerne vælger han det antal timer der giver det maksimale antal bakterier for hver opskrift.

Særlige GCMAF yoghurt-bakterier mod kræft (tilføjet den 25.12.2023)

Jeg har modtaget følgende fra A.R.:

Du kan endda gå så langt som til at tage en kur med GCMAF yoghurt (ikke løbende og i stedet for almindelig probiotic)

GCMAF er det som blev brugt i kanyler til at kurere kræftpatienter (men initiativtageren kom i fængsel).

Hvortil Anders Heerfordt svarer:

GCMAF er et polypeptid som er et meget effektivt middel mod kræft. Som jeg husker det er det bedst som et præparat der sprøjtes ind i blodårene. Men det kan også fremstilles som en yoghurt, det er dog mindre effektivt, da det nedbrydes i fordøjelseskanalen.

Man køber bakterierne i England.

Anders Heerfordts kreative ideer til ‘en moderne mundskænk’…:

Henrik Rosenø har lavet nogle interessante eksperimenter. Jeg har tidligere fortalt om lægen William Davis, der fortæller at en normalisering af tarmfloraen helbreder eller bedrer væsentligt de fleste kroniske sygdomme.
Yoghurt fremstillet med bestemte bakterie arter, som hyppigt mangler i tarmfloraen hos syge mennesker, har en meget overbevisende positiv virkning på mange patienter.
Jeg har i Schweiz dyrket yoghurt på bl.a. bakterierne L. Reuteri og L. Gasseri uden problemer. Henrik Rosenø havde problemer med at dyrke bakterierne i dansk mælk.
Ved forskellige eksperimenter fandt vi frem til at den danske mælk var årsag til problemet. Den indeholder antibiotika, som forhindrer væksten af de nævnte bakterier.
Henrik fandt ud af at bakterierne ville vokse i Thises økologiske mælk, men ikke i fx økologisk mælk fra Løgismose, og slet ikke i uøkologisk mælk..

[22.12.2023 – Henrik: Nu har jeg testet øko sødmælk fra Løgismose igen, dog med Thise piskefløde i stedet for Løgismose piskefløde, og denne gang blev det til yoghurt. Så enten er det kun Løgismose piskefløde som slår sunde bakterier ihjel, eller også er det kun engang imellem at deres produkter er ‘giftige’ for L. Reuteri.]

Man kan drage forskellige interessante konklusioner ud fra disse forsøg.
Dansk mælk er generelt af en dårlig kvalitet sammenlignet med Schweizisk mælk, der ikke giver sådanne problemer.
De danske myndigheder er ligeglade. Eller måske omvendt?, de er glade over at dansk mælk er giftig, men at borgerne ikke ved det. Deres handlinger i forbindelse med COVID-“vaccinen” tyder på sådanne tanker.
Da vores helbred er afhængigt af at tarmbakterierne har det godt, og da meget dansk mælk er skadeligt for tarmbakterier, så kan man sige at meget dansk mælk er sundhedsfarligt.
Man kan ikke stole på økologi-mærkningen i Danmark.
Forsøg med gæring af fødevarer kan være en vej til et bedre helbred. Bakterierne kan relativt hurtigt og nemt afsløre om bestemte fødevarer er sundhedsnedbrydende (sundhedsfarlige).
Før i tiden havde konger en mundskænk, der skulle spise lidt af hans mad før kongen spiste. Hvis mundskænken faldt død om, så var maden forgiftet. I dag kan vi bruge bakterier i stedet for en mundskænk.
Man gærer fødevarerne ved 37 Celsius i en termostat i 2-3 dage med tarmbakterier. Hvis resultatet bliver ildelugtende råddenskab, så er fødevarerne sundhedsfarlige. Hvis resultatet bliver en tiltalende kompost, så er fødevarerne formodentligt sundhedsfremmende.
Man kan jo sætte 1/10 af hvad man spiser i løbet af dagen til side, og opbevare det i køleskab. Ved dagens slutning blender man fødevarerne med nogle tarmbakterier, og sætter dem 1-2 dage i en termostat ved 37 Celsius. Så får man ide om hvad der sker med fødevarerne i tarmkanalen.
Som nævnt, hvis tarmbakterierne har det godt, så har værts-mennesket for tarmbakterierne det godt. Det er en simpel konklusion som en del forskere er nået frem til efter mange års prøven-sig-frem.

best regards, Anders Heerfordt

Lactobacillus Salivarius – endnu en super-bakterie?

Der findes nogle videoer, også på youtube, med en tidligere CIA agent, David Straight, som hævder, at der er en landsby nær Tjernobyl, hvor ingen blev syge eller døde af ulykken på atomkraftværket, på grund af et specifikt probiotikum (en sund bakterie) kaldet Lactobacillus Salivarius. Han hævder endda at folk der var op til 128 år gamle, men lignede 80-årige. Se f.eks. Former CIA Agent David Straight Talks About Cancer And How Easy It Is To Cure With A Probiotic Knows As Lactobacillus Salivarius. Jeg fandt en video med meget dårlig lyd og billede, men med følgende informationer i beskrivelsen:

21 Mar 2022

David Straight, retired CIA Intelligence officer, has a friend that the CIA sent to Russia to investigate why a certain area population living next to a nuclear facility weren’t getting sick, they had great immune systems because the Russian Federal government were giving out handfuls of pills for people to take. Dr. Royance Royce (I think is the name) discovered what was in those pills were Ph balancing bacteria found in the Venus flytrap plant. He went to Boulder Colorado and opened the first non pharmaceutical company.
Lactobacillus salivarius take 2-3 per day: delPRO
shock your system with this one, take 3 to 5 per day, then 1 to 7 the next: Del-Immune v…..
Del-Immune v® is a result of more than a half century of scientific research. The formulation was developed in Russia for biological warfare protection during the cold war. After considering the use of vaccines and antibiotics for protection against bio-warfare agents, scientists determined that our own enhanced immune systems were the best defense against bioinvaders. Further research determined that the cell fragments from a particular strain of lactobacillus bacteria gave broad-spectrum immune system support.
Del-Immune v ® has been used in the United States for many years. read more here… https://www.longnaturalhealth.com/content/DelImmuneV.pdf
Listen here @2:20:50 https://www.bitchute.com/video/s33CKV64qWdD/

KH
Henrik Rosenø, civilingeniør


Share this page:

This post is available in: Dansk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.